Menekültválság egy rendőr szemszögéből

Interjú a ‪#‎diakreporters‬ pályázatra:

Menekültválság egy rendőr szemszögéből

Mi a véleményed a migráció folyamatáról?

"Én nem tudom, hogy pontosan mért van ez a migráció. Úgy tudja a legtöbb ember, hogy az ottani háború miatt jönnek.
Viszont vannak olyan összeesküvési elméletek, hogy ez a háború egy tudatos dolog, hogy ezzel az embereket kikergessék onnan és felhasználva őket demográfiai fegyvert használ az USA az EU ellen.
Ennek a pontos miértjét nem tudom, nem olvastam, nincs rá tippem.
Az is lehet, hogy ez a migráció a terrorszervezetek csele, hogy megszállják EU-t "észrevétlenül", ugyanis már megerősítették, hogy több ezer, akár tízezer terrorista is bejött már EU-ba, ami azt eredményezné,hogy akkor rövidesen itt is elszaporodnak a terrorcselekmények.
Ami a leglényegesebb viszont, hogy azok az emberek tehetnek erről a legkevesebbet akiket felhasználnak, maguk a migránsok.Ki nem menekülne el egy olyan országból ahol bombáznak, gépfegyverrel lövöldöznek?
A legtöbb ember menekül, jogosan, nem születik mindenki katonának, hogy ott maradjon és harcoljon, amiért nem is lehet őket hibáztatni ők ezt nem akarják, ezt a több ezer kilométeres túrát, pár hetes, hónapos gyerekekkel, meg járni alig tudó öregekkel.
Volt amikor szatyorban találtak náluk pár napos gyereket..."

És milyen megoldást látsz minderre?

"A kezelése is nehéz dolog az EU részéről, de eddig nem sikerült valami jól szerintem.
Úgy gondolom,hogy az miatt nehéz főleg, hogy nem minden ország EU tag, nem minden országot kötnek a közös szabályok, törvények ami miatt a szerbek nem foglalkoznak az egésszel, megérkeznek hozzájuk a migránsok, elveszik tőlük a legtöbb mobilt, pénzt, megverik őket aztán küldik tovább felénk.Legalábbis ez ment kb. nyár végéig, most a horvátok csinálják majdnem ugyanezt.
Nyáron amikor durván feltorlódtak nálunk a migránsok, az azért volt mert a szerbek limit nélkül küldték őket hozzánk, nem várták meg, hogy szépen alaposan el tudjunk végezni velük és továbbküldeni őket, folyamatosan tolták felénk a napi több ezres tömeget, ezért telt meg a keleti pályaudvar is, meg azért mert itthon is rosszul próbálták megoldani a dolgokat, azt hitték, hogy ha felrakjuk őket a vonatra akkor ők már eltalálnak ausztriába, ami természetesen a legtöbbeknél nem jött össze és bolyongtak az országba. A migránsok szempontjából viszont az az érdekes kérdés, hogy ők mit szeretnének az EU-tól, mert ugyan van 1-2 tanult köztük, viszont a legtöbb valószínű műveletlen. Oda mennek Németországba, Svédországba, de ott mi lesz? Csodát várnak, de esélyes, hogy csalódniuk kell majd, mivel nem fognak mindenkinek munkát adni."

A rendőr neve elhallgatását kérte.
‪#‎migracio‬

(Maris)