Te mit tennél a szülők helyében?

A dán bevándorlási szolgálat adatai szerint az idei év első kilenc hónapjában 9743 ember kért menedéket az országban. Ez valamivel több, mint ahányan Svédországban hét nap alatt tették ugyanezt (9243 ember). A felnőtt felügyelet nélkül érkezett kiskorúak száma megduplázódott szeptemberben augusztushoz képest: 162-ről 335-re emelkedett – számolt be az adatokról a The Local.
A legtöbben Szíriából érkeztek, de nőtt az afgán gyerekek száma: csak szeptemberben 125-en érkeztek felnőtt felügyelet nélkül – kétszer annyian, mint 2014-ben összesen.
A dán Vöröskereszt menekültekkel foglalkozó vezetője szerint egyre nagyobb gondot jelent a gyerekek elhelyezése. „A számukra fenntartott központok megteltek” – mondta a Politikennek Anne La Cour.
Svédországban azonban még ennél is tragikusabb a helyzet: a becslések szerint 30 ezer gyerek és fiatal érkezik az országba szülő vagy más felnőtt rokon nélkül.
Számtalan menekülő családnak valóban nincs,vagy épp,hogy egyszeri utazásra van némi pénze. Inkább elküldik a gyermekeiket,akiknek a szülők a lehető legjobbat akarják nyújtani,s elküldik őket reménykedve abban hogy egy új/jobb élet vár rájuk.
A kérdés egyértelmű: Vajon mi lesz a sok,szülői felügyelet nélkül érkező menekült gyermekkel? Helyes megoldás-e a szülők részéről,hogy magukra hagyva elhagyják gyermeküket?
Forrás: https://www.origo.hu/…/20151028-szazaval-menekulnek-gyerekek…